Status for forfatteråret 2018

Det er et nyt år, og så er det på høje tid at gøre forfatter-status over både det forgangne og det kommende år. Så lad os bare kaste os ud i det:

Udgivelser

Moderlandets drage - fantasy for børn og ungeUdgivelsesmæssigt var 2018 et ganske godt år – jeg udkom med to bøger, nemlig Moderlandets drage og Fyrtårnet.

  • Moderlandets drage er toeren i Revolutionstrilogien, min steampunk-serie om oprør, kolonisering og mekaniske, magiske monstre. Bogen udkom i februar på forlaget Calibat og fik få, men fine anmeldelser.
  • Fyrtårnet er en overnaturlig kriminalgyser, hvor læseren selv vælger handlingen og skal opklare et mystisk mord på en affolket og dunkel, dansk ø. Den udkom i oktober på forlaget Dreamlitt.

Udover romanerne medvirkede jeg kun i en enkelt antologi, nemlig Krinoline og kedsomhed, der er en samling originale, danske steampunk-noveller.

Aktiviteter

I februar deltog jeg i February Fiction, et flash fiction-koncept startet af forfatteren A. Rune, som går ud på at man skriver en kort fortælling på 100 ord hver dag i februar og lægger den op på nettet. Det var en spændende udfordring, som også gav stof til større projekter (mere om det om et øjeblik), og jeg har også planer om at deltage igen i år.

I juni tilbragte jeg en uge på Hald Hovedgaard på dels at finpudse Fyrtårnet og dels at gennemredigere manuskriptet til en urban fantasy-roman med titlen Grævlingens dans, der i øjeblikket er ude hos et forlag.

I oktober deltog jeg for første gang i Fantasticon, en lille convention arrangeret af Science Fiction Cirklen, denne gang med fokus på steampunk-genren.

I november var jeg til Bogforum, hvor jeg forsøgte at sælge Fyrtårnet fra Dreamlitts stand og derudover fik snuset til, hvad der ellers sker i ny dansk litteratur.

Markedsføringen

Sidste år lancerede jeg en ny hjemmeside med blog og for første gang et nyhedsbrev. Bloggen kom aldrig rigtig op at køre, desværre, og det håber jeg at rette op på i det nye år. Nyhedsbrevet har også været lidt on-off, særligt off de sidste par måneder. Jeg overvejer formatet for det, så hvis der er noget bestemt, du gernUdstilling med Fyrtårnete vil høre om, så skriv endelig til mig!

 

Facebook er et andet sted, jeg gerne vil være mere aktiv løbende, og ikke bare, når der sker noget stort. Jeg tror, det handler om at få lavet en god rutine og om at se de spændende ting i forfatter-hverdagen. Og PS, du kan følge mig på facebook lige her, så lover jeg en masse læsværdigt indhold.

Fremtiden

I 2019 udkommer Gennem kul og blod, afslutningen på Revolutionstrilogien. Jeg fik den tilbage fra redaktøren på forlaget Calibat før jul og arbejder i øjeblikket på at lægge allersidste hånd på værket (mens illustratoren er godt i gang med forsiden).

Derudover har jeg et enkelt større projekt i støbeskeen, en fantasy-fortælling om krig og sorg med arbejdstitlen Sørgeflor. Fortællingen udsprang af en af de 100-ords historier, jeg skrev sidste februar, og som bare klikkede for mig. Jeg vidste med det samme, at jeg måtte forfølge den ide og udfolde den i et større projekt.

Min omskrivning af Algernon Blackwoods Manden som træerne elskede kommer nærmere og nærmere en udgivelse, og det tegner til at blive et af mine mest spændende projekter overhovedet. Det glæder jeg mig til!

Og mon så jeg ikke også får skrevet et par noveller til de konkurrencer, der nu dukker op – det er i hvert fald ambitionen.

Sidste ord

På privatfronten har jeg oplevet den største forandring i hele mit liv, nemlig ankomsten af min lille datter Astrid, der i skrivende stund er fire en halv måned gammel. Det har selvfølgelig nødvendiggjort en masse omprioriteringer i mit liv, men også en masse ny inspiration og daglig glæde, og jeg ser frem til det nye år med alt, hvad det vil medføre!

Posted in Status and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *