Foredrag og workshops

Som prisvindende forfatter og scenevant performer kommer jeg gerne ud og laver workshops eller holder foredrag på både skoler, gymnasier, biblioteker og foreninger af enhver art. Et besøg fra en rigtig forfatter liver i den grad op i en skoledag og kan være en inspirerende og spændende oplevelse for børn og voksne i alle aldre. 

Skriveworkshop

Jeg fortæller lidt om min egen arbejdsproces og giver eksempler på, hvordan jeg går fra en enkelt ide til en færdig roman på kort tid. Derefter aktiverer jeg deltagerne med konkrete skriveøvelser, som vi bagefter snakker om i fællesskab.

Har I arbejdet med fantasy, gys eller science fiction, fokuserer jeg gerne skriveøvelserne på en af genrerne. Vi kan for eksempel skabe et originalt og grufuldt monster, en heroisk fantasy-karakter eller en fremtidig science fiction-verden. Vi kan også arbejde mere generelt med personkarakteristik, miljøbeskrivelser eller det at skabe spænding i sproget og plottet. 

Workshoppen varer normalt fra 45-90 minutter, og indholdet kan selvfølgelig tilpasses efter jeres ønsker.

Foredrag

I foredraget fortæller jeg om mit forfatterskab og arbejdsproces og læser op fra mine værker. Jeg vil også fortælle om min fascination af de fantastiske genrer. Monstre, robotter og drager nemlig ikke bare for børn, men kan faktisk sige mange vigtige ting om os mennesker og vores samfund her og nu.

Der bliver selvfølgelig også tid til spørgsmål fra tilhørerne, som kan handle om hvad som helst lige fra bog-anbefalinger, indblik i forfatterens økonomi til tips til selv at komme i gang med at skrive.

Foredraget varer cirka 45-60 minutter, inklusive spørgetid. Indholdet kan naturlig tilpasses efter jeres ønsker og aldersgruppen.

Koncert med duoen Virga

Virga består af digter Nikolaj Johansen og drejelirespiller Nicolas Simms, som kombinerer musik og poesi på helt nye måder. Nikolaj reciterer digte i et melankolsk univers af tab, kærlighed og begær, ofte inspireret af sanselige naturbilleder og menneskets skrøbelige indre landskaber. Hertil kommer musik spillet af en drejelire og et par loop-pedaler, som benyttes som både bas, guitar, stryger, synth og drone. Genremæssigt spænder musikken bredt fra afdæmpet folk til rytmisk pop og mere atmosfæriske soundscapes.

Musikken fra Virgas debut-cd Ildfluer kan høres her: http://virga.dk/Se%26lyt.html

En koncert varer cirka 60 minutter, og undervejs fortæller vi gerne om inspirationskilder og arbejdsprocesser.

Kontakt

Skal vi lave en aftale? Så skriv til mig her via kontaktformularen.

Optræden med Virga til Odense Spoken Word Festival 2017. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach