“Manden, som træerne elskede” nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse

Så er de fem nominerede til Årets Danske Horrorudgivelse blevet fundet, og sørme så om ikke “Manden, som træerne elskede” er blandt dem! Det er jeg enormt stolt af og glad for! Da jeg første gang fik idéen til at lave et remake af Algernon Blackwoods gamle, ukendte værk om en uhyggelig skovtur (i bund og grund), vidste jeg ikke, om nogen overhovedet ville gide at læse det.

Bogen har ikke svømmet i opmærksomhed siden udgivelsen, men lidt er der da sket. Sammen med forlægger Henrik Harksen og Odense Bibliotek fik jeg stablet en fin reception for bogen op under Skrækfest i oktober sidste år. Siden er der kommet en enkelt, rigtig fin anmeldelse fra gyseren.dk (med ord som “så absolut både smuk og foruroligende”) og en super lektørudtalelse, hvor den blev “anbefalet til alle biblioteker”. Og nu er den så blevet nomineret til den største (og eneste, måske?) pris for ny, dansk horrorlitteratur. Wow.

Prisen uddeles af Dansk Horror Selskab og gives til et værk, der både skaber en følelse af skræk, har et fængende sprog og underholder og udfordrer den voksne læser. De øvrige nominerede er Kim Leine, Patrick Leis (som jo også har illustreret min bog så fornemt), John Kenn Mortensen og Aske Munk-Jørgensen – et stærkt og forskelligartet felt. Endnu har jeg selv kun læst Leines “Dansk Standard” men dette er jo den perfekte anledning til at læse de andre også og se, hvad jeg er oppe imod.

Prisen uddeles til Krimimessen i Horsens om halvanden måneds tid – jeg er meget spændt!

Posted in Uncategorized and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *