Nomineret til Niels Klim-prisen

Så er det officielt, nomineringerne til årets Niels Klim-pris for bedste danske science fiction-fortællinger er afgjort, og jeg erutroligt stolt over at være kommet med i novellekategorien med min historie Efter fødslen, som også lægger navn til SFC’s årlige antologi i Lige under overfladen-serien. Har du lyst til at læse novellen, så har jeg lagt den op her på siden.

De øvrige nominerede i samme kategori er altid træfsikre A. Silvestri med novellen Cancerfrelst, samt Chr. Winther med sms-novellen Verdens rigeste mand og hans tro tjener Boris. 

 

Hvis du endnu ikke er meldt ind i Niels Klim-systemet, men gerne vil afgive din stemme og støtte op om ny, dansk science fiction, så kan du gøre det her: http://www.ommadawn.dk/nielsklim/oprettelse.html og så får du automatisk besked, når der åbnes for afstemningen den 1. marts. 

 

Året der gik, og året der kommer

Det er snart nytår, og traditionen tro er det tid til både at kigge tilbage på, hvad der er sket i 2017, og hvad der kommer til at ske, når klokken har slået tolv. Udgivelsesmæssigt har dette år ikke kastet det store af sig - en enkelt novelle er det blevet til, nemlig "Efter fødslen" i antologien af samme navn fra Science Fiction Cirklen.

2017 blev dog også året, hvor jeg for første gang udgav en cd. Den hedder "Ildfluer" og er resultatet af mit samarbejde med musiker Nicolas Koch-Simms og vores spoken word-projekt Virga. Vi har også været ude at optræde sammen flere steder, blandt andet i Trinitatis Kirke, på Spoken Word Festival og i Aarhus som opvarmning for amerikanske Listener.

Bag kulisserne har der også været travlt. I marts besøgte jeg for første gang Hald Hovedgaard på en uges skriveophold, hvor jeg fik frembragt den sære kortroman "Manden, som træerne elskede" - og den lover jeg, at I nok skal komme til at høre mere om i det nye år.

Hen over sommeren og efteråret arbejdede jeg på en overnaturlig krimigyser, der udspiller sig på en afsides, dansk ø. Hvad mere særligt er, at det er en spilbog, hvor du som læser har hovedrollen og magten til at føre historien i forskellige retninger ved selv at vælge. Arbejdstitlen er "Fyrtårnet", og flere detaljer vil følge snart.

I november deltog jeg som vanligt (for 10. gang!) i National Novel Writing Month og fik skrevet en hel roman færdig. Samtidig skete der det, at efterfølgeren til min actionspækkede steampunk-bog, "Transformationsmaskinen", blev antaget til udgivelse hos forlaget Calibat. Nummer to i serien, "Moderlandets drage" er nu hos redaktøren og forventes udgivet engang i det nye år.

2018 kommer altså til at byde på flere nye bøger fra min hånd, og forhåbentlig bliver det også til et par noveller hen ad vejen.

Til alle jer derude, tak fordi I læser med - og godt nytår!