Om forfatteren

Jeg hedder Nikolaj Johansen, jeg er forfatter, performer, oversætter og i det hele taget litterær blæksprutte. Jeg er utroligt fascineret af de fantastiske genrer som horror, fantasy og science fiction, hvor fantasien får frit løb, hvor virkeligheden bliver drejet, men stadig er genkendelig, hvor man gyser, forundres og betages.

Jeg blev født i 1990 i Kolding og bor nu i Odense med min kæreste og datter. Jeg har altid skrevet tekster af den ene eller den anden art og fik min første novelle, Rejsen til Merkur, udgivet i den lokale sprøjte som niårig. Derefter gik det slag i slag med forfatterskoler, skuffeskriverier og store drømme. I 2010 fik jeg en novelle med i Science Fiction Cirklens årlige antologi, Lige under overfladen, og to år efter fik jeg udgivet min første roman, den sære horror/spændingsfortælling, Skygger fra Oktoberland. I årene derefter bidrog jeg til adskillige novelleantologier inden for de fantastiske genrer, og i 2016 vandt jeg Science Fiction Cirklens romankonkurrence, hvilket resulterede i udgivelsen af den futuristiske thriller, Syndfloden og Storbyen.  Samme år udkom på forlaget Calibat første del af Revolutionstrilogien, min eventyrlige steampunk-serie for unge, der består af romanerne Transformationsmaskinen, Moderlandets drage og Gennem kul og blod. Derudover har jeg udgivet den overnaturlige gyser Fyrtårnet, hvor læseren selv kan vælge sin egen vej igennem historien, og der er selvfølgelig mange flere bøger på vej!

Udover skriveriet er jeg del af spoken word-duoen Virga, hvor jeg til drejeliremusik fremfører drømmende tekster om livets skyggesider, ofte inspireret af den vilde og brusende natur.

Jeg har vundet magasinet Science Fictions pris for bedste ungdomsnovelle, titlen som fynsmester i poetry slam, Saxos Metrolitteraturkonkurrence med mine digte, samt forlaget Science Fiction Cirklens romankonkurrence i 2016.

Jeg har en BA i litteraturvidenskab, er cand.mag i Kultur og Formidling og oversætter til daglig skønlitteratur fra engelsk til dansk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *